Noticias

EXPOSICI脫 “JOSEP SUBIRATS PERIPLE D’UN ARTISTA”

El MHC exhibeix la mostra en el marc del col路loqui internacional ‘De l鈥檈xili a la deportaci贸’. Es pot visitar a Barcelona fins el 20 de novembre.

Josep Subirats va creuar la frontera el febrer de 1939 despr茅s d’haver treballat com a cartellista per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana. Arribat al Rossell贸, va ser destinat al camp de Mart de Perpiny脿 i posteriorment traslladat al camp de Barcar猫s. En ambd贸s indrets va fer una important obra pict貌rica que reflecteix la vida di脿ria als camps de concentraci贸 francesos. El 1940 va tornar a l鈥橢spanya franquista i va ser internat al camp de concentraci贸 de Reus. D鈥檃questa estada tamb茅 en va deixar un testimoniatge art铆stic -i tamb茅 escrit, arran de les cartes enviades a la seva fam铆lia- per entendre els mecanismes repressius de la dictadura franquista en la immediata postguerra.
L鈥檈xposici贸 Josep Subirats, periple d’un artista, organitzada pel聽Museu Memorial de l鈥橢xili de la Jonquera, on es va poder visitar aquest estiu, s鈥檌naugura el 4 d鈥檕ctubre al聽Museu d鈥橦ist貌ria de Catalunya en el marc del col路loqui internacional De l鈥檈xili a la deportaci贸 que organitza el Memorial Democr脿tic. La mostra es podr脿 visitar a Barcelona fins el 20 de novembre.

Guarda el enlace permanente.

Los comentarios est谩n cerrados.