Noticias

EXPOSICIÓ «JOSEP SUBIRATS PERIPLE D’UN ARTISTA»

El MHC exhibeix la mostra en el marc del col·loqui internacional ‘De l’exili a la deportació’. Es pot visitar a Barcelona fins el 20 de novembre.

Josep Subirats va creuar la frontera el febrer de 1939 després d’haver treballat com a cartellista per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana. Arribat al Rosselló, va ser destinat al camp de Mart de Perpinyà i posteriorment traslladat al camp de Barcarès. En ambdós indrets va fer una important obra pictòrica que reflecteix la vida diària als camps de concentració francesos. El 1940 va tornar a l’Espanya franquista i va ser internat al camp de concentració de Reus. D’aquesta estada també en va deixar un testimoniatge artístic -i també escrit, arran de les cartes enviades a la seva família- per entendre els mecanismes repressius de la dictadura franquista en la immediata postguerra.
L’exposició Josep Subirats, periple d’un artista, organitzada pel Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, on es va poder visitar aquest estiu, s’inaugura el 4 d’octubre al Museu d’Història de Catalunya en el marc del col·loqui internacional De l’exili a la deportació que organitza el Memorial Democràtic. La mostra es podrà visitar a Barcelona fins el 20 de novembre.

Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.